Aanvraag wespenverdelging

Wespennest verwijderen of verdelgen?

Via Wespennest.Vlaanderen zoek je op gemeente of postcode en doe je rechtstreeks een aanvraag voor wespenverdelging via de brandweer of maak je een afspraak met een professionele wespenverdelger uit je buurt. Zij komen ter plaatse om het wespennest te verwijderen. Die mensen zijn vaak een stuk goedkoper en ook stipter op de afspraak. Wij zijn namelijk afhankelijk van andere, meer dringende oproepen, waardoor de wespenverdelgingen in de wachtrij komen te staan. 

Opgelet: een wespenverdelging is steeds betalend. Brandweer zone Kempen rekent hiervoor € 30.25 aan (inclusief BTW). 

Bijen in je tuin?

Heb je (over)last van bijen? Bijen zijn beschermde en nuttige insecten die zeker niet gedood mogen worden. Ze worden vaak gratis opgehaald door een imker. Zoek je een imker in de buurt? Ook hiervoor kan je zoeken op gemeente of postcode op Wespennest.Vlaanderen.

Wespen zijn heel nuttige dieren! 

Indien er geen hinder is van de dieren (achteraan in tuin …), raden wij aan om de omgeving te vermijden en geen bestrijding aan te vragen. Wespen die geen hinder opleveren, worden dus best met rust gelaten, zodat ze hun nuttige functie verder kunnen uitvoeren.

Levert een wespennest toch effectief hinder op, dan kan je een aanvraag indienen. Lees meer over wespen.

Ter info

  • Wij gebruiken een poeder om de wespen te doden. Dit poeder is gevaarlijk en zeer giftig voor in water levende dieren zoals vissen. Alle contact met het poeder moet vermeden worden en kinderen moeten uit de buurt van de behandelde nesten gehouden worden. Ook huisdieren zoals katten, honden … moeten van het poeder weggehouden worden.
  • Neem onderstaand informatieblad door vooraleer je onderstaand E-formulier invult.

Infodocument wespenverdelgingJe vindt alle informatie over de verwerking van je persoonsgegevens in onze privacyverklaring

De vrijwillig opgegeven persoonsgegevens zullen louter voor interne doeleinden verwerkt worden om een optimale dienstverlening te kunnen aanbieden en met de betrokkene in contact te kunnen treden. Deze persoonsgegevens worden niet langer gebruikt dan noodzakelijk voor het leveren van de betreffende dienst, namelijk het uitvoeren van de wespenverdelging op de exacte locatie. 

Bij het invullen van onderstaand formulier ga je een overeenkomst aan met de zone en mogen we jouw persoonsgegevens verwerken voor bovenvermelde doeleinden en de bijhorende administratieve diensten. 

Je vindt alle informatie met betrekking tot de verwerking van je persoonsgegevens in onze privacyverklaring terug: https://kempen.hulpverleningszone.be/pagina/privacy

OPGELET: Vermijd het gebruik van Internet Explorer. Deze zal de e-formulieren niet tonen. 
Ondervind je andere problemen met onze website? Laat het ons weten via info@brandweerzonekempen.be zodat wij onze dienstverlening kunnen blijven verbeteren.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 12 september 2022
Formulier
Aanvraag wespenverdelging