Wie zijn wij?

Historiek

De brandweerhervorming ontstond naar aanleiding van de gasexplosie te Gellingen op 30 juli 2004. Bij deze hervorming gingen de gemeentelijke brandweerkorpsen op in nieuwe structuren: de hulpverleningszones. 

Brandweer zone Kempen is een van de 34 Belgische en vijf Antwerpse hulpverleningszones. Zij verenigt sinds 1 januari 2015 de brandweerposten van Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Mol en Westerlo ter bescherming van de gemeenten Balen, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Mol, Olen, Retie, Vorselaar en Westerlo.

Het beschermingsgebied van de Brandweer zone Kempen beslaat 727,23 km² met een bevolking van ongeveer 260.000 inwoners. De Brandweer Zone Kempen grenst aan de hulpverleningszones Taxandria, Rand, Rivierenland, Oost Vlaams-Brabant, Zuid-West Limburg en Noord-Limburg en Nederland.

Meer info: Wikipedia

Brandweer zone Kempen heeft een intergemeentelijk samenwerkingsverband met het IOK.

Om te voldoen aan de bepalingen in het decreet van het lokaal bestuur moeten de besturen de oprichtingsakten en de statuten van alle intergemeentelijke samenwerkingsverbanden waar het bestuur aan deelneemt publiceren op de website. In het kader van onze samenwerking met het IOK verwijzen wij hiervoor naar https://www.iok.be/historiek-iok

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 22 januari 2021
Wie zijn wij?