Brandweerman (M/V/X) in de kijker

Benieuwd naar wat het betekent om brandweerman te zijn in Brandweer zone Kempen? Lees hier enkele getuigenissen.

Ontdek wat onze brandweermannen (M/V/X) vertellen over hun job bij Brandweer zone Kempen

Bart Verbiest 

Brandweerman & ambulancier

“Vrijwilliger zijn bij Brandweer zone Kempen… dat is voor mij met een groep collega’s en vrienden de mensen helpen”

Barts verhaal

“De eerste kriebels waren er al toen ik een jaar of 10 was. Ik woonde naast een officier van brandweerpost Westerlo. Telkens ik zijn zender door de muren van de woning hoorde, liep ik naar buiten en niet veel later zag ik hem vertrekken met zijn commandowagen. Later is mijn broer Jan Verbiest brandweerman/ambulancier geworden bij brandweerkazerne post Westerlo. Toen wist ik dat dit iets was wat ik later ook wilde worden. Zo geschiedde dat ik in 2002 brandweerman ben geworden bij brandweerkazerne post Herentals.”

Hoe combineer je dit met je privéleven?

“Voor je start met de opleiding is het een must om alles duidelijk te bespreken met je gezin. De eerste jaren vraagt dit zeker wat aanpassingen binnen het gezinsleven. Je bent in principe 24 op 24u, 7 dagen op 7 en feestdagen beschikbaar, maar soms moet je die pieper ook eens afzetten voor je gezin.”

Wat is voor jou het mooiste aan de job?

“Oh, dat is voor mij heel simpel. Mensen helpen. En of dit nu in een noodsituatie is of niet, ze zijn je steeds dankbaar.”

Bart Leten

Vrijwillig brandweerman

 “Vrijwilliger zijn bij Brandweer zone Kempen… dat is voor mij binnen één grote familie samenwerken met hetzelfde doel voor ogen.”

Barts verhaal

“Ik ben via mijn schoonvader “gerekruteerd” binnen Brandweer zone Kempen. Hij is reeds 42 jaar brandweerman bij Post Herentals.“

 Hoe combineer je dit werk met je privéleven?

“Mijn vrouw is dochter van een brandweerman. Zij is hiermee opgegroeid en steunt mij volledig. Mijn zoontje van 7 vindt het vooral heel cool. Naast mijn gewone job probeer ik mij zo veel mogelijk ter beschikking te stellen voor de brandweer.”

Mooiste aan de job?

“De passie... brandweerman zijn hoort geen job te zijn, maar een echte passie. Ik put zeer veel voldoening uit het feit mensen te kunnen helpen en steunen wanneer ze het moeilijk hebben.”

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 06 september 2022
Brandweerman (M/V/X) in de kijker