Webportaal: Vragen en/of problemen bij inloggen of registreren


Hoe kan ik registreren?
Om toegang te krijgen tot dit portaal, moet je je eerst registreren. Dit kan via de link onder de invulvelden op de inlogpagina van het webportaal. Logins worden toegekend per bedrijf, niet per persoon. Na registratie, ontvang je je inlog-code per email. Dit kan enkele dagen duren, de dienst preventie onderzoekt eerst of het bedrijf al bekend is bij de brandweerzone. In geval van twijfel of onduidelijkheid, kan het zijn dat we eerst telefonisch contact opnemen.

Ik kreeg een login en wachtwoord. Wat nu?
Ga naar het webportaal 'Preventie' op deze website en log in.
Na het inloggen kan je nog niet meteen alle functies van het portaal raadplegen.
Je moet eerst je algemene gegevens aanvullen en vervolgens je verwittigingsketen aanvullen of bevestigen. Op die manier hebben we de basisinformatie in geval van een interventie. Daarna zullen er meer functies verschijnen bovenaan de navigatiebalk en kan je o.a. een oefening melden, een sleutelkoker aanvragen of een interventiedossier samenstellen.

Publiek toegankelijke inrichtingen moeten eveneens een risicoanalyse invullen. Wanneer je een brandpreventiecontrole aanvraagt, zal je gevraagd worden om vóór de controle een aantal bijkomende formulieren in te vullen: een overzicht van alle risico’s en middelen, het interventiedossier en het preventiedossier. Tijdens de controle wordt je dossier overlopen, je kan de samenvatting zelf raadplegen onder rapporten.

Ik kan niet inloggen of registreren
Indien je problemen hebt met inloggen, controleer dan of je zeker met de juiste gegevens probeert in te loggen en probeer zeker ook eens met een andere internetbrowser in te loggen.

Lukt het nog niet?
Stuur dan een mail naar de dienst preventie met duidelijke vermelding van het probleem of de foutmelding (eventueel een screenshot) en welke browser je gebruikt. We proberen je probleem dan zo snel mogelijk op te lossen. Voor dringende problemen (bv. als je dringend een preventieopdracht moet aanvragen), kan je best bellen naar de dienst preventie (014 28 78 60). Eenmaal ingelogd, kan je via de help-knop nuttige informatie vinden. (Het ‘?’ in de navigatiebalk)

Powered by Froala Editor

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 08 februari 2022
Webportaal: Vragen en/of problemen bij inloggen of registreren