Project Vuur

Scholenproject VUUR

Ben je leerkracht of directeur van een school in een gemeente die deel uitmaakt van Brandweer zone Kempen? En weet jij ook dat kinderen een kwetsbare groep zijn als ze te maken krijgen met een brand? Wil je meer weten over de brandweer? Dan word je uitgenodigd om met het vierde leerjaar van je school deel te nemen aan het scholenproject VUUR.

Daar waar onze brandweer voordien enkel kazernebezoeken begeleidde, worden er binnen het kader van het project nu ook kant en klaar voorbereide lessen aangeleverd. De leerlingen steken dankzij deelname aan het project heel wat op over vuur, brand- en brandwondenpreventie en de organisatie van de brandweer. Het project werd uitgedacht door Hulpverleningszone Waasland.

Het project omvat:

  • het werkboekje VUUR; elke leerling krijgt een werkboekje waarin ze mogen schrijven, knippen en kleven. Het bevat opdrachten, informatieve teksten, weetjes, foto’s,… Bij elk thema hoort een les en elke les heeft een handleiding. Er zijn 10 lessen.
  • de handleidingen die telkens de doelstellingen van de les, het benodigde materiaal, de te voorziene tijd, een uitgewerkt voorstel van de lesinhoud en interactief materiaal bevatten.
  • een bezoek in de kazerne dat ongeveer 2 uur duurt (voormiddag). Daar krijgen ze een rondleiding van echte brandweermannen, maken ze een huis brandveilig en krijgen ze te zien hoe rook reageert in een (rook)huis(je).

Bovendien is het scholenproject geheel kosteloos! 

Opgelet: voor verplaatsingen naar de kazerne en tussendoortjes tijdens het bezoek zorgen jullie zelf.

Heb je interesse om jouw klas in te schrijven voor ons scholenproject of heb je nog vragen? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in. We nemen daarna contact op om verder af te spreken.

OPGELET! Deelname aan het project VUUR is enkel bestemd voor scholen die gelegen zijn in de gemeenten die tot het gebied van Brandweer zone Kempen behoren. Bovendien kunnen enkel de klassen van het vierde leerjaar deelnemen.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 28 juli 2023
Formulier Project Vuur

Heb je interesse om jouw klas in te schrijven voor ons scholenproject of heb je nog vragen? Vul dan dit online formulier in.

Gegevens school en klas / bezoek
Directie
Leerkracht 4e leerjaar
Balen
Geel
Grobbendonk
Herentals
Herenthout
Mol
Westerlo
Project Vuur