Brandweer zone Kempen past tarieven aan

Indexering

De grootste verandering is de indexering van de tarieven om kosten realistisch te dekken. Daarom komen bij alle bedragen 25% bij. Voortaan zal Brandweer zone Kempen jaarlijks een indexering doen, zodat er in de toekomst niet zo’n grote sprongen meer nodig zijn.   

Wespen en redden van dieren

Wespen zijn nuttige dieren die bijzonder veel andere vervelende insecten opruimen. Tegelijk willen we zo veel mogelijk vermijden dat onze verdelgingsgif in het milieu komt. Om mensen nog meer te laten nadenken of een wespennest wel echt hinderlijk is en moet verdelgd worden, wordt de prijs opgetrokken naar €48,40 (€ 40 + BTW). Heb je voor 1 september al een verdelging aangevraagd, dan wordt deze nog uitgevoerd aan het oude tarief.   

Tot nu toe was het redden van (huis)dieren gratis bij Brandweer zone Kempen. Dat blijft ook zo, tenzij het duidelijk is dat de eigenaar nalatig was. Bijvoorbeeld wanneer een koe in het water belandt omdat de omheining zichtbaar niet in orde is. De brandweer komt ook enkel gratis dieren redden als ze echt in gevaar zijn. Als dit niet het geval is wordt een uurpijs van € 200 voor kleine (vogel, kat, hond, …) en € 300 voor grote dieren (koe, paard, …) aangerekend.   

Preventieopdrachten

De tarieven voor preventieopdrachten werd op vele vlakken verduidelijkt en aangepast. Deze kan je eveneens vinden in het retributiegreglement op de website van Brandweer zone Kempen.

Retributiereglement 1sept2023.pdf 

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 11 september 2023
Brandweer zone Kempen past tarieven aan