logo
Hulpverleningszone
Brandweer zone Kempen
Dringend hulp nodig?
bel 112 of gebruik de app
Minder dringend?
raadpleeg ons e-loket
Rookmelders

Brandweer zone Kempen adviseert de verkoop van kwalitatieve rookmelders in de gemeentehuizen van onze zone.

Brand, het overkomt heus niet alleen de buren, ook bij jou kan het branden. Elk jaar eisen woningbranden ongeveer 100 dodelijke slachtoffers in ons land. Dat cijfer moet omlaag en daar willen wij samen met u wat aan doen.

Wacht niet tot het te laat is en neem nu uw voorzorgen: hang een rookmelder en zorg dat u weet wat er u te doen staat als het fout gaat.

De vijftien gemeenten binnen Brandweer zone Kempen slaan de handen in elkaar. Via de campagne georganiseerd door de Stichting Brandwonden bieden een aantal gemeentebesturen als tussenpersoon voor 16,00 euro per stuk een kwalitatieve rookmelder aan. Deze gemeenten bevestigden dat zij de rookmelders zullen verkopen: Balen, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herselt, Meerhout, Mol, Westerlo.

Verschil tussen leven en dood

Als de brand ’s nachts uitbreekt, dreigt er groot gevaar voor de bewoners. Wie slaapt, ruikt of proeft de rookontwikkeling niet. Een goed geplaatste rookmelder die een luid signaal geeft bij rook, kan hier het verschil maken tussen leven en dood en redt mensenlevens.

Met een rookmelder stijgt de kans om een brand te overleven met meer dan 70%.

Verplicht

Vanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in alle woningen in Vlaanderen. Een rookmelder installeer je snel en eenvoudig.  

Tien jaar batterij met garantie

Het gaat om kwalitatieve rookmelders met een niet verwijderbare lithiumbatterij die probleemloos tien jaar meegaat. Wij adviseren u om het garantiebewijs dat met de rookmelder meegeleverd wordt goed bij te houden. In geval van defect binnen de tien jaar ontvangt u namelijk gratis een nieuw exemplaar indien u dit garantiebewijs op dat moment correct ingevuld aan de Stichting Brandwonden terugbezorgt.

De bodemplaat is voorzien van dubbelzijdige kleefband zodat je niet hoeft te boren. Er komen geen elektrische kabels of ander bevestigingsmateriaal aan te pas.

Meer info:

Meer informatie omtrent rookmelders kan u vinden of opvragen via:

Rookmelders
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.