Rook- en vuurverbod van kracht!

Rook- en vuurverbod in natuurgebieden, vuur in openlucht overal verboden!

Het is erg droog in de natuurgebieden in de provincie Antwerpen. De grote brand op het Groot Schietveld te Brecht is een duidelijk maar pijnlijk bewijs hiervan. Ook de komende periode wordt weinig tot geen neerslag verwacht. Het brandgevaar is bijgevolg erg groot. 

Om bos- en natuurbranden te voorkomen, kondigde gouverneur Cathy Berx op 24 april 2021 een politiebesluit af dat een absoluut rookverbod oplegt in de natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Antwerpen, alsook een verbod om vuur in open lucht te maken. Dat verbod geldt voor het volledige grondgebied in de provincie: het is nergens toegestaan een open vuur/kampvuur te maken.  Beluit 24-04-2021 Rook- en vuurverbod.pdf

Uiteraard is dit voor de mensen geen leuk nieuws. Ook de coronamaatregelen blijven immers van kracht. De voorbije weken is duidelijk gebleken dat de natuur dichtbij een welgekomen plek is om even te onthaasten. Toch raden we nu af om de droge natuur in te trekken. Alvast nog enkele extra tips voor wie er toch even op uit wil trekken: 

  • blijf aan de rand van het bos of natuurgebied
  • laat geen blinkend materiaal rondslingeren
  • gooi geen sigaretten zomaar weg 
  • blijf de coronamaatregelen respecteren, zoals voldoende afstand houden en in beweging blijven


Persbericht Gouverneur Berx

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 06 mei 2021
Rook- en vuurverbod van kracht!
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.