logo
Hulpverleningszone
Brandweer zone Kempen
Dringend hulp nodig?
bel 112 of gebruik de app
Minder dringend?
raadpleeg ons e-loket
Campagne ‘Ik knal zonder vuurwerk … omdat ik weet wat de gevolgen kunnen zijn’

‘Ik knal zonder vuurwerk … omdat ik weet wat de gevolgen kunnen zijn’

Brandweer zone Kempen lanceert opnieuw de campagne  ‘Ik knal zonder vuurwerk  … omdat ik weet wat de gevolgen kunnen zijn’’. 

Hierbij vertellen 4 personen waarom zij ervoor gekozen hebben om tijdens de eindejaarsperiode geen vuurwerk af te steken. Zij hebben elk hiervoor hun eigen redenen maar wat zij met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal feesten zonder vuurwerk omdat ze weten wat de gevolgen van vuurwerk kunnen zijn:

  • Een brandweerman want ieder jaar rukt hij uit om branden te blussen die door vuurwerk veroorzaakt worden.
  • Een ambulancier want ieder jaar vervoert hij slachtoffers met ernstige letsels ten gevolge van vuurwerk.
  • Een meisje met haar hondje want zowel zij als haar hondje zijn bang voor luide knallen.
  • Een paardenliefhebster met paard want ieder jaar breken paarden uit, omdat ze opgeschrikt worden door vuurwerk.

De campagne die in 2015 klein begon in politiezone Balen-Dessel-Mol krijgt ieder jaar een groter draagvlak. Er zijn dan ook heel wat instanties die geconfronteerd worden met problemen die door het afsteken van vuurwerk veroorzaakt worden. Zo werd de campagne verleden jaar mee verspreid door: ‘Help Brandwonden Kids VZW’, alle 20 Vlaamse brandweerzones, 3 politiezones en tientallen steden en gemeenten.

Samen dragen wij de boodschap uit om zelf geen vuurwerk af te steken, maar naar één van de vele geplande vuurwerkspektakels van een professionele vuurwerkafsteker te gaan kijken. Deze zijn veilig en zorgen ervoor dat de overlast tot een half uur beperkt blijft.

De campagne start op 4 december en loopt via Facebook, Twitter, websites, infobladen, affiches… Vind je het een prima idee om tijdens de eindejaarsfeesten te ‘knallen zonder vuurwerk’? Deel dan onze boodschap!Campagne ‘Ik knal zonder vuurwerk … omdat ik weet wat de gevolgen kunnen zijn’
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.